Microsoft Ignite The Tour is een kennis event voor IT professionals van Microsoft dat over de gehele wereld in grote steden wordt georganiseerd. Op 20 en 21 maart vond Ignite plaats in Amsterdam. Brandon en Samuel waren namens BK IT Solutions aanwezig.

Microsoft Ignite The Tour is een kennis event voor IT professionals van Microsoft dat over de gehele wereld in grote steden wordt georganiseerd. Op 20 en 21 maart vond Ignite plaats in Amsterdam. Brandon en Samuel waren namens BK IT Solutions aanwezig gedurende deze 2 dagen op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen, functionaliteiten en best-practices op het Microsoft platform. 

Microsoft Virtual Desktop
Tijdens Ignite heeft Microsoft een aantal nieuwe diensten geintroduceerd waaronder Microsoft Virtual Desktop. Een nieuwe dienst die draait op het Azure platform en bedrijven in staat stelt om hun bureaubladen en apps te virtualiseren. Microsoft heeft Virtual Desktop geoptimaliseerd voor gebruik in combinatie met Office 365, dit doen zij met de techniek van FSlogix een bedrijf dat Microsoft eind volgend jaar heeft overgenomen. De sessie over Microsoft Virtual Desktop heeft ons enthousiast gemaakt, in de komende maanden zullen wij met de beta aan de slag gaan en kijken voor welke toepassingen Microsoft Virtual Desktop bij onze klanten ingezet kan gaan worden. 

Windows 10, Intune en Azure Active Directory
Bovenstaande componenten vormen een belangrijk onderdeel van de bundel Microsoft 365 Business die Microsoft 2 jaar geleden heeft geïntroduceerd. Op dit moment zijn er wereldwijd ruim 700 miljoen Windows 10 computers. Maandelijks worden er 450 biljoen authenticaties door Microsoft verwerkt. Er zijn 150 miljoen apparaten die door Microsoft Intune worden beheerd. Een behoorlijk aantal maar hier valt nog wel een flinke slag te slaan. 

Met de interessante propositie van Microsoft 365 Business en het feit dat de ondersteuning van Windows 7 op 14 januari 2020 verloopt wordt er de komende jaar nog een flinke groei van deze cijfers verwacht.

Azure File Sync

Een andere mooie nieuwe functionaliteit is Azure File Sync. Azure File Sync repliceert bestanden van een lokale fileserver naar een share in de Azure Cloud. Bij Azure File Sync is het niet langer nodig om een server in Azure in te richten om een hybride file share te realiseren. Deze hybride fileshare oplossing is ideaal voor situaties waarbij een netwerkschijf nog vereist is. Door de gebruikte techniek worden bestanden die weinig gebruikt worden op de achtergrond automatisch verplaatst naar de cloud. Voordeel is dat er op locatie minder (dure) opslagcapaciteit nodig is en dat er minder bandbreedte nodig is voor de synchronsatie. Omdat de hyrbide fileshare vanuit de verkenner geopend kan worden merkt de eindgebruiker hier verder niks van. 

Azure File Sync is ook ideaal als back-up of failover oplossing van on-premise fileservers.

Microsoft Office en Teams
Microsoft heeft een aantal nieuwe functies binnen Office laten zien, Microsoft zet hiervoor stevig in op artificial intelligence om de beleving van de eindgebruiker te verbeteren en eenvoudiger te maken. Een voorbeeld hiervan zijn de vele nieuwe mogelijkheden die er zijn om de opmaak (achtergrond e.d.) van een document / presentatie automatisch op te stellen aan de hand van gebruikte woorden. 

Microsoft Teams bestaat inmiddels 2 jaar en maandelijks worden er weer een hoop nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Mooie voorbeelden zijn de mogelijkheid om beveligde privé kanelen te creëren binnen een Team en openbare live streams te organiseren. 

Een hele toffe feature is de ondersteuning voor Microsoft Whiteboard, hiermee is het zelfs mogelijk om informatie vanuit een fysiek whiteboard digitaal toevoegen. We zullen binnenkort in een apart blog uitgebreid in gaan op alle nieuwe mogelijkheden binnen Microsoft Teams. 

Gebruikers van Office 365 zullen deze nieuwe functionaliteiten automatisch via updates ter beschikking krijgen.

We gaan terug naar Capelle a/d IJssel met een hoop veel nieuwe kennis, informatie en vooral inspiratie. Kom gerust eens langs voor een bakkie koffie en dan vertellen je graag meer over de nieuwe ontwikkelingen en hoe we deze het beste binnen jouw bedrijf kunnen toepassen.