Blog

Vandaag is het World Password Day, een dag die in het leven is geroepen om stil te staan bij de veiligheid van onze wachtwoorden. De vraag is; voor hoelang nog? In dit blog beschrijven we de mogelijkheden om het gebruik van wachtwoorden in jouw organisatie te beperken.
Vandaag is het World Password Day, een dag die in het leven is geroepen om stil te staan bij de veiligheid van onze wachtwoorden. De vraag is; voor hoelang nog? De tijden dat je vanwege bedrijfspolicy je wachtwoord elke 90 dagen moet wijzigen laten we steeds verder achter ons om plaats te maken voor veiligere methodes. Steeds meer organisaties zien in dat enkel wachtwoorden onvoldoende beveiligen en stappen over op moderne authenticatie zoals gezichtsherkenning en twee-factor authenticatie.

Versterk de beveiliging van je organisatie

Hoe versterkt moderne authenticatie de beveiliging van jouw organisatie? Welke methodes zijn er momenteel allemaal? En hoe houden we de wachtwoorden sterk en veilig van applicaties die nog geen moderne authenticatie ondersteunen?

Multi-factor authenticatie

Het gebruik van Multi-Factor Authenticatie (MFA) kent een enorme groei. MFA maakt gebruik van meerdere factoren om de identiteit van een gebruiker vast te stellen. Bijvoorbeeld een wachtwoord (iets wat je kent) en bijvoorbeeld toegang tot een applicatie op jouw telefoon om het loginverzoek te bevestigen (iets wat je hebt). Door gebruik van Multi-Factor authenticatie is het bezit van een wachtwoord zinloos. Een hacker kan niet met jouw gegevens aan de slag wanneer die in het bezit is van jouw wachtwoord; iets wat door de toename van phishing en datalekken helaas steeds vaker voorkomt. 

Microsoft Authenticator App
Wij adviseren het inschakelen van MFA op jouw Office 365 omgeving in combinatie met de Microsoft Authenticator app op jouw mobiele telefoon. De Microsoft Authenticator app stuurt een push bericht naar jouw telefoon of smartwatch om het login verzoek goed te keuren. 

Going password less? De Microsoft Authenticator App maakt het ook mogelijk om in te loggen zonder wachtwoord. Dit doen ze met behulp van een zogenaamde challenge. Na het invullen van jouw gebruikersnaam krijg je een 2-cijferige code te zien die je moet invullen op jouw telefoon. Wanneer deze cijfers overeenkomen ben je succesvol ingelogd. 

Windows Hello

Windows Hello is een oplossing van Microsoft waarmee je door het gebruik van biometrische authenticatie kunt inloggen zonder dat hiervoor een wachtwoord nodig is. Dit kan met behulp van gezichtsherkenning of door het scannen van jouw vingerafdruk. Door de integratie van Windows Hello met browsers is het ook mogelijk om Windows Hello te gebruiken voor web applicaties zoals Office 365. 

Windows Hello is een standaard functionaliteit van Windows 10 en is eenvoudig in te schakelen. Een nadeel is dat de hardware die nodig is voor briometrische toegang zoals camera’s met gezichtsherkenning en vingerafdrukscanners voornamelijk in de duurdere laptops terug te vinden zijn. 

YubiKey Security Key

YubiKey is een compacte hardware sleutel die net als de Microsoft Authenticator App inloggen zonder wachtwoord mogelijk maakt. De YubiKey is ideaal voor medewerkers die niet in het bezit zijn van een smartphone en niet beschikken over een laptop met hardware voor biometrische toegang. Hoe werkt de YubiKey? Na het invullen van jouw gebruikersnaam wordt er gevraagd om de Yubikey in de computer te plaatsen. Na herkenning dien je de loginpoging op het apparaat te bevestigigen met behulp van een 4-cijferige pincode. 

Single Sign On

Single Sign On is een oplossing waarbij medewerkers via één authenticatie procedure toegang krijgen tot verschillende bedrijfsapplicaties. Door de toename van het aantal applicaties en dus ook verschillende logins is Single Sign On een goede oplossing. Het beperken van het aantal wachtwoorden verminderd de kans op makkelijk te kraken wachtwoorden die op verschillende plekken rondslingeren. Het hanteren van één sterke authenticatieprocedure met bijvoorbeeld MFA verhoogd de veiligheid. Bovendien maakt het de medewerkers productiever omdat zij zichzelf niet opnieuw bij elke applcatie hoeven te authenticeren. 

Het implementeren van Single Sign met web applicaties is in een traditionele omgeving soms een lastige uitdaging. Met behulp van een modern cloud-platform zoals bijvoorbeeld Microsoft 365 is dit met behulp van de Azure Active Directory eenvoudig te implementeren. 

Gebruik een Password Manager

Tot slot willen wij je attenderen op het gebruik van een Password Manager zoals bijvoorbeeld Lastpass. Een password manager genereert sterke wachtwoord; heel lastig om te onthouden maar ook heel lastig om te kraken! De password manager helpt jou om de wachtwoorden centraal op een veilige plek te bewaren en af te schermen met één veilig masterpassword in combinatie met MFA. 
Een wereld zonder wachtwoorden klinkt misschien als toekomstmuziek maar is nu al mogelijk! Benieuwd we jouw organisatie password less kunnen maken? Of wil je gewoon een sparren over de digitale veiligheid van jouw organisatie? Neem gerust contact met ons op. 
Lees Verder
Microsoft Ignite The Tour is een kennis event voor IT professionals van Microsoft dat over de gehele wereld in grote steden wordt georganiseerd. Op 20 en 21 maart vond Ignite plaats in Amsterdam. Brandon en Samuel waren namens BK IT Solutions aanwezig.
Microsoft Ignite The Tour is een kennis event voor IT professionals van Microsoft dat over de gehele wereld in grote steden wordt georganiseerd. Op 20 en 21 maart vond Ignite plaats in Amsterdam. Brandon en Samuel waren namens BK IT Solutions aanwezig gedurende deze 2 dagen op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen, functionaliteiten en best-practices op het Microsoft platform. 

Microsoft Virtual Desktop
Tijdens Ignite heeft Microsoft een aantal nieuwe diensten geintroduceerd waaronder Microsoft Virtual Desktop. Een nieuwe dienst die draait op het Azure platform en bedrijven in staat stelt om hun bureaubladen en apps te virtualiseren. Microsoft heeft Virtual Desktop geoptimaliseerd voor gebruik in combinatie met Office 365, dit doen zij met de techniek van FSlogix een bedrijf dat Microsoft eind volgend jaar heeft overgenomen. De sessie over Microsoft Virtual Desktop heeft ons enthousiast gemaakt, in de komende maanden zullen wij met de beta aan de slag gaan en kijken voor welke toepassingen Microsoft Virtual Desktop bij onze klanten ingezet kan gaan worden. 

Windows 10, Intune en Azure Active Directory
Bovenstaande componenten vormen een belangrijk onderdeel van de bundel Microsoft 365 Business die Microsoft 2 jaar geleden heeft geïntroduceerd. Op dit moment zijn er wereldwijd ruim 700 miljoen Windows 10 computers. Maandelijks worden er 450 biljoen authenticaties door Microsoft verwerkt. Er zijn 150 miljoen apparaten die door Microsoft Intune worden beheerd. Een behoorlijk aantal maar hier valt nog wel een flinke slag te slaan. 

Met de interessante propositie van Microsoft 365 Business en het feit dat de ondersteuning van Windows 7 op 14 januari 2020 verloopt wordt er de komende jaar nog een flinke groei van deze cijfers verwacht.

Azure File Sync

Een andere mooie nieuwe functionaliteit is Azure File Sync. Azure File Sync repliceert bestanden van een lokale fileserver naar een share in de Azure Cloud. Bij Azure File Sync is het niet langer nodig om een server in Azure in te richten om een hybride file share te realiseren. Deze hybride fileshare oplossing is ideaal voor situaties waarbij een netwerkschijf nog vereist is. Door de gebruikte techniek worden bestanden die weinig gebruikt worden op de achtergrond automatisch verplaatst naar de cloud. Voordeel is dat er op locatie minder (dure) opslagcapaciteit nodig is en dat er minder bandbreedte nodig is voor de synchronsatie. Omdat de hyrbide fileshare vanuit de verkenner geopend kan worden merkt de eindgebruiker hier verder niks van. 

Azure File Sync is ook ideaal als back-up of failover oplossing van on-premise fileservers.

Microsoft Office en Teams
Microsoft heeft een aantal nieuwe functies binnen Office laten zien, Microsoft zet hiervoor stevig in op artificial intelligence om de beleving van de eindgebruiker te verbeteren en eenvoudiger te maken. Een voorbeeld hiervan zijn de vele nieuwe mogelijkheden die er zijn om de opmaak (achtergrond e.d.) van een document / presentatie automatisch op te stellen aan de hand van gebruikte woorden. 

Microsoft Teams bestaat inmiddels 2 jaar en maandelijks worden er weer een hoop nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Mooie voorbeelden zijn de mogelijkheid om beveligde privé kanelen te creëren binnen een Team en openbare live streams te organiseren. 

Een hele toffe feature is de ondersteuning voor Microsoft Whiteboard, hiermee is het zelfs mogelijk om informatie vanuit een fysiek whiteboard digitaal toevoegen. We zullen binnenkort in een apart blog uitgebreid in gaan op alle nieuwe mogelijkheden binnen Microsoft Teams. 

Gebruikers van Office 365 zullen deze nieuwe functionaliteiten automatisch via updates ter beschikking krijgen.

We gaan terug naar Capelle a/d IJssel met een hoop veel nieuwe kennis, informatie en vooral inspiratie. Kom gerust eens langs voor een bakkie koffie en dan vertellen je graag meer over de nieuwe ontwikkelingen en hoe we deze het beste binnen jouw bedrijf kunnen toepassen. 
Lees Verder
Zoals eerder aangekondigd bereikt het traditionele telefonienetwerk van KPN het einde van zijn levensduur. Daarom zal de dienstverlening voor ISDN1/2 en ISDN/PSTN meervoudig per 1 september 2019 worden beëindigt. Dit heeft directe impact op alle bedrijven die nog bellen met ISDN2 of een meervoudig analoge of ISDN2-verbinding hebben.
Zoals eerder aangekondigd bereikt het traditionele telefonienetwerk van KPN het einde van zijn levensduur. Daarom zal de dienstverlening voor ISDN1/2 en ISDN/PSTN meervoudig per 1 september 2019 worden beëindigt. Dit heeft directe impact op alle bedrijven die nog bellen met ISDN2 of een meervoudig analoge of ISDN2-verbinding hebben.

Gelukkig kunnen wij klanten die afscheid moeten gaan nemen van ISDN drie goede alternatieven bieden; Hosted telefonie, HIP Trunk of Vast-mobiel integratie. We zetten ze even voor je op een rijtje: 

Futureproof met je centrale in de cloud!

– Kostenbesparend
– Betere belkwaliteit
– Vele extra opties zoals bijvoorbeeld callcenter functionaliteit en call recording
– Makkelijk aan te passen, uit te breiden en op te schalen in aantal gebruikers, telefoonnummers en opties
– Betrouwbare en stabiele oplossing
– Integratie met mobiele telefonie mogelijk

Rekenvoorbeeld:

Optie: HIP Trunk

Je bestaande centrale en toestellen blijven gebruiken!

De bestaande ISDN Centrale kan ook aangesloten worden op een HIP Trunk. Deze oplossing is eigenlijk een tussenstap naar Hosted Telefonie en is geschikt voor de klant die zijn ISDN centrale wenst te behouden en geen grote wijzigingen wil binnen zijn omgeving.Hiervoor ondersteunt wij gateways die bij installatie direct werkend kunnen worden opgeleverd (zero touch provisioning).

Rekenvoorbeeld:

Optie: Vast-mobiel integratie

Breikbaar op vast, bellen met mobiel!

Deze oplossing is ideaal voor bedrijven die alleen mobiele toestellen of gebruikers een vast én mobiel toestel wil geven. Gebruikers zijn bereikbaar op hun vaste- en/of mobiele nummer. Migratie naar deze oplossing is makkelijk en snel en de belkosten vanaf het vaste toestel zitten in het mobiele abonnement.

Rekenvoorbeeld: 

Maakt u momenteel nog gebruik van ISDN? Dan is het verstandig om snel actie te ondernemen. Onze adviseurs helpen u graag met de juiste oplossing voor uw bedrijf. Neem gerust contact met ons op. 
Lees Verder
Niemand houdt van wachtwoorden maar een sterk wachtwoord is een basis vereiste om datalekken en cyberaanvallen te voorkomen. Toch is het de vraag hoe lang we nog gebruiken zullen gaan maken van wachtwoorden.
Niemand houdt van wachtwoorden maar een sterk wachtwoord is een basis vereiste om datalekken en cyberaanvallen te voorkomen. Toch is het de vraag hoe lang we nog gebruiken zullen gaan maken van wachtwoorden. Wachtwoorden zijn onhandig (het is de grootste ergernis van veel ICT-gebruikers). Met de toenemende cyber criminaliteit worden er steeds meer eisen gesteld aan de complexiteit van het wachtwoord die ook nog eens om de 90 dagen gewijzigd moet worden. Resultaat; we hebben zoveel verschillende wachtwoorden dat we ze eigenlijk nu al niet meer kunnen onthouden.

Maar ook is het de vraag hoe veilig wachtwoord zijn, met behulp van social engineering zijn simpele wachtwoorden te achterhalen op het darkweb zijn complete databases vol met wachtwoorden te koop. Het bezit van het gebruikersnaam en wachtwoord is bij veel apps voldoende om toegang te kunnen krijgen tot al uw gegevens.

Multi-factor authenticatie

En dus verplichten steeds meer bedrijven hun en personeel om gebruik te gaan maken van multifactor authenticatie ook wel 2FA (2-factor authenticatie) genoemd. Mutlifactor authenticatie voegt een extra authenticatie laag toe bovenop de gebruikersnaam en het wachtwoord. Bijvoorbeeld een push bericht op je telefoon die vraagt of het klopt dat je wilt inloggen op jouw e-mailaccount vanuit Rotterdam.

Password less

Microsoft werkt momenteel hard aan een wereld zonder wachtwoorden. Microsoft wilt dit gaan bereiken met behulp van Azure AD. Een onderdeel van Microsoft 365 dat het inloggen van verschillende apps aan elkaar koppelt en daarmee het inloggen op meerdere apps vanuit 1 login actie mogelijk maakt. 

Password-less maakt medewerkers productiever maar ook het beheer van de omgeving wordt eenvoudiger. Een medewerker die uit dienst gaat hoeft maar één keer geblokkeerd te worden om toegang tot meerdere applicaties te blokkeren. 

Windows Hello

Windows Hello is een andere functie waarmee Microsoft het gebruik van wachtwoorden wilt laten vervangen. Windows Hello maakt gebruik van biometrische authenticatie door met behulp van een speciale camera jouw gezicht of vingerafdruk te scannen. Herkend de camera jou als persoon dan word je ingelogd zonder dat je hiervoor een wachtwoord nodig hebt. Windows Hello is een standaard functionaliteit van Windows 10 en is eenvoudig in te schakelen.

Door Azure AD en Windows Hello met elkaar te combineren heb je helemaal geen wachtwoord meer nodig om in te loggen op jouw verschillende apps. Niet alleen Microsoft maakt gebruik van deze techniek, ook de nieuwe iPhone X van Apple kent deze functionaliteit als Face ID.

Een wereld zonder wachtwoorden

Bedrijfsdata beter beveiligd en medewerkers productiever maken, het zijn 2 voordelen van een password-less omgeving. Een wereld zonder wachtwoorden is geen toekomstmuziek maar nu al mogelijk met behulp van Windows 10 en Microsoft 365. Neem gerust eens contact op om te kijken hoe we jouw organisatie password-less kunnen maken.
Lees Verder
Feyenoord
Onlangs berichtte de Telegraaf dat Feyenoord 2 miljoen euro misliep voor de overgang van Stefan de Vrij naar Lazio Roma in 2014. De reden: spear phishing met een valse domeinnaam. De Italiaanse club ontving een nep-mail die van Feyenoord leek te komen. Het geld belandde in handen van een onbekende maatschappij en kwam nooit aan bij Feyenoord.
Onlangs berichtte de Telegraaf dat Feyenoord 2 miljoen euro misliep voor de overgang van Stefan de Vrij naar Lazio Roma in 2014. De reden: spear phishing met een valse domeinnaam. De Italiaanse club ontving een nep-mail die van Feyenoord leek te komen. Het geld belandde in handen van een onbekende maatschappij en kwam nooit aan bij Feyenoord.
Stefan de Vrij vertrok in 2014 naar Lazio Roma voor een transfersom van in totaal 8,5 miljoen euro. Lazio Roma ontving in die periode de nep-mail die afkomstig leek van Feyenoord en boekte 2 miljoen euro over. Niet wetende dat het geld regelrecht naar hackers ging. Justitie in Italië onderzoekt deze zaak nog steeds.

Spear phishing
Het lijkt erop dat Lazio Roma de dupe is geworden van een spear phish. Waar phishing zich vaak richt op een hele grote groep mensen, richt spear phishing zich op een hele specifieke groep of organisatie. Spear phishing is vaak tot in de puntjes uitgedacht. Cybercriminelen stemmen hun aanpak vaak zorgvuldig af op het slachtoffer door middel van social-engineering. Zo maken ze hun berichten en websites zo persoonlijk en echt mogelijk. Op die manier lukt het hackers om topmanagers en financieel directeuren nep-mails te sturen met linkjes naar malafide websites of met bijlagen die malware bevatten. In dit geval gaat het om een financiële transactie, maar het kan bijvoorbeeld ook gaan om intellectueel eigendom, handelsgeheimen, militaire geheimen en andere vertrouwelijke informatie.

Hoe bescherm je je hier tegen?
Steeds meer bedrijven zijn slachtoffer van (spear) phishing en identiteitsfraude. Hoe kun je dit voorkomen? Pim Pastoors, productmanager bij SIDN: “Het is altijd slim om de afzender van het mailadres te controleren. Check of de domeinnaam de naam van de organisatie bevat, of de naam van de organisatie goed gespeld is en of het mailadres de juiste landcode heeft. Het makkelijkste is om te kijken naar de domeinnaam in de corporate communicatie van het betreffende bedrijf. Twijfel je? Bel desnoods het bedrijf op om te checken of de mail echt van hen komt.”

Actief monitoren
Voor Feyenoord is het vervelend dat ze nu al zo lang moeten wachten op het restbedrag van de transfer. Maar er zijn ook andere risico’s. Blijkbaar zijn er kwaadwillenden die zich online voordoen als Feyenoord. In dit geval gaat het om een transfer, maar wellicht proberen deze hackers in de toekomst ook supporters te misleiden. Op dat moment loop je als club en als merk het risico op reputatieschade. Voor Feyenoord is het daarom slim om hun merknaam ook actief te bewaken als het gaat om malafide domeinnamen. Onze domeinnaambewakingsservice is daarvoor een heel geschikte tool. Hierin zie je alle geregistreerde domeinnamen die sterk op jouw domein- en/of merknaam lijken. Met behulp van een risicoprofiel en indicatoren classificeren we de gevonden domeinnamen. Op die manier is snel te zien of een domeinnaam mogelijk voor gevaar zorgt. Pastoors: “Ik adviseer dit alle bedrijven met een sterke brand identity.”

Bron: SIDN

Lees Verder
Big Data
In samenwerking met Strated Consulting hebben wij recentelijk een aantal projecten opgeleverd waarbij wij data vanuit verschillende databronnen visualiseren in een helder Power BI dashboard; van data naar informatie. Edwin de Boer van Strated Consulting deelt in dit blog zijn kennis over het strategische proces voorafgaande aan het ontwikkelen van de dashboards.
B-K IT Solutions werkt nauw samen met verschillende partners om haar klanten het optimale dienstaanbod te kunnen bieden. In samenwerking met Strated Consulting hebben wij recentelijk een aantal projecten opgeleverd waarbij wij data vanuit verschillende databronnen visualiseren in een helder Power BI dashboard; van data naar informatie. Edwin de Boer van Strated Consulting deelt in dit blog zijn kennis over het strategische proces voorafgaande aan het ontwikkelen van de dashboards:
Verreweg de meeste organisaties hebben wel eens gehoord van KPI’s (kritieke prestatie indicatoren) en werken er waarschijnlijk ook mee. In het hedendaagse technologische tijdperk is er vaak een overvloed aan data beschikbaar en ook uw medewerkers registreren waarschijnlijk genoeg (en vaak meer dan hen lief is). De vraag is echter: hoe krijgen we uit alle beschikbare data de juiste informatie? Meten we waar we op sturen en sturen we op wat we willen weten? In samenwerking met BK IT solutions ondersteunt Strated Consulting bedrijven en overheden bij het bepalen van welke informatie noodzakelijk voor hen is om hun werkprocessen en dienstverlening te optimaliseren. Dit kan variëren van interne (bedrijfsvoeringsfactoren) tot externe variabelen (gericht op primair proces). Hiertoe hebben wij een methode ontwikkeld waarin door middel van enkele stappen grote verbeterslagen gemaakt kunnen worden. Onderstaande figuur vat de uitgangspunten samen.
Bij onze methode worden analysevaardigheden (snel tot de juiste kern kunnen komen), affiniteit met proces- en dienstverleningsoptimalisatie, ICT kennis en data visualisatie expertise gecombineerd. Dit kan dan onder meer leiden tot een KPI real time wallboard, waarvan u hieronder een voorbeeld ziet. Uiteraard is maatwerk vereist en stelt onze aanpak u in staat maximaal uw eigen accenten te leggen.
In de afgelopen jaren hebben wij naar volle tevredenheid samengewerkt met BK en we hopen dat nog lang te blijven doen. De unieke combinatie van ICT kennis, expertise omtrent data visualisatie en kennis van de optimalisatie van bedrijfsprocessen en organisaties heeft voor vele klanten al zijn waarde bewezen.

Dat de kracht van data uw bedrijf kan helpen in een hogere versnelling is voor de meeste wel duidelijk. Vaak ontbreekt het aan de kennis en ervaring om dit op de juiste en meest efficiente manier in te regelen. Wilt u ook meer doen met de mogelijkheden van big-data? Neemt u dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende inspiratie sessie in samenwerking met Strated Consulting. 
Lees Verder
“Oke Google, set the temperature to 21 degrees and order a pizza”. Het tijdperk van de persoonlijke assistenten is aangebroken. Alles regelen en controleren vanuit je luie stoel, ideaal toch!?
“Oke Google, set the temperature to 21 degrees and order a pizza”. Het tijdperk van de persoonlijke assistenten is aangebroken. Alles regelen en controleren vanuit je luie stoel, ideaal toch!?

Bij ons op kantoor hebben wij sinds kort zo’n persoonlijke assistent staan in de vorm van een slimme speaker; de Google Home. De Google Home is een compacte speaker van Google met ingebouwde microfoon om commando’s via jouw stem te herkennen. De Google Home kan gekoppeld worden aan andere slimme apparaten zoals bijvoorbeeld een slimme thermostaat, verlichting of een koffiezetapparaat. Maar de Google Home kan ook gewoon gebruikt worden als spraak gestuurde radio of bluetoothspeaker. Naast de Google Home is de Amazon Echo een grote concurrent van de Google Home. Amazon maakt gebruik van Alexa als slimme assistent. Inmiddels hebben ook Apple, Microsoft en Sonos slimme speakers aangekondigd, deze zulle naar verwachting dit kwartaal nog uitkomen. Sonos maakt gebruik van Alexa de slimme assistent van Amazon, Apple gaat in haar HomePod gebruik maken van Siri de persoonlijke assistent die ook te vinden is in o.a. de iPhone. Microsoft maakt gebruik van Cortana, minder bekend dan Siri maar wel standaard aanwezig in alle Windows 10 apparaten.

Hoe werkt de Google Home?

De intelligentie van de Google Home bevindt zich in de cloud er is dus ook altijd een internetverbinding nodig om met de Google Home te werken. De microfoon staat altijd aan maar data wordt alleen naar de cloud gestuurd op het moment dat de microfoon is geactiveerd. Dit doe je met het commando “Oke Google” van daaruit kun je commando’s sturen zoals bijvoorbeeld “give me a recipe for chocolate chip cookies” of “turn on the lights in the livingroom”.

De Google Home is officieel nog niet te koop in Nederland, de bediening gaat bij ons op kantoor dan ook nog in het Engels. Ook werken sommige functies nog niet zo is het in Nederland nog niet mogelijk om eten te bestellen of een reservering te maken voor een restaurant.

Hoe slim is een slimme speaker echt?

Inmiddels hebben wij de Google Home ongeveer een maand op kantoor staan en is het duidelijk dat deze speakers niet zo slim zijn als Google wilt laten geloven. Uiteindelijk doe je net als op een computer niets meer dan commando’s geven maar dan via je stem in plaats van via een toetsenbord of muis. Op het moment dat Google bepaalde commando’s ook niet kent kan hij hier ook niets mee, daarnaast zit de intelligentie uit eindelijk in de cloud en niet in de speaker zelf.

Amazon en Google zette beide in op het bijhouden van boodschappenlijstjes via de slimme assistent.
Met name Amazon zet hier in combinatie met een koppeling met hun webshop hard op in, zo is het mogelijk om een product uit de Amazon webshop te bestellen en te laten bezorgen als je creditcard is gekoppeld aan je Amazon account. Om dit proces te beveiligen is het mogelijk om een pincode aan te maken, waar Alexa bij een aankoop naar zal vragen.

Inmiddels hebben wij de Google Home ongeveer een maand op kantoor staan en is het duidelijk dat deze speakers niet zo slim zijn als Google wilt laten geloven. Uiteindelijk doe je net als op een computer niets meer dan commando’s geven maar dan via je stem in plaats van via een toetsenbord of muis. Op het moment dat Google bepaalde commando’s ook niet kent kan hij hier ook niets mee, daarnaast zit de intelligentie uit eindelijk in de cloud en niet in de speaker zelf.

Amazon en Google zette beide in op het bijhouden van boodschappenlijstjes via de slimme assistent. Met name Amazon zet hier in combinatie met een koppeling met hun webshop hard op in, zo is het mogelijk om een product uit de Amazon webshop te bestellen en te laten bezorgen als je creditcard is gekoppeld aan je Amazon account. Om dit proces te beveiligen is het mogelijk om een pincode aan te maken, waar Alexa bij een aankoop naar zal vragen.

Lees Verder
Office 365
ICT wordt door ondernemers allang niet meer gezien als de noodzakelijke kostenpost. Bedrijfsprocessen efficiënter uitvoeren, dienstverlening verbeteren en meer tevreden klanten. Een aantal punten waar ICT; bedrijven en instellingen in kan ondersteunen. In dit blog beschrijven wij waarom iedere organisatie Office 365 als fundament voor hun digitale transformatie zou moeten gebruiken.
ICT wordt door ondernemers allang niet meer gezien als de noodzakelijke kostenpost. Bedrijfsprocessen efficienter uitvoeren, dienstverlening verbeteren en meer tevreden klanten. Een aantal punten waar ICT; bedrijven en instellingen in kan ondersteunen. Digitalisering is een onderwerp dat tegenwoordig bij menig ondernemer dan ook hoog in de agenda staat. Bedrijven investeren veel geld in software om dit mogelijk te maken, de wereld draait op software. Tegelijkertijd benutten steeds meer bedrijven de voordelen van werken in de cloud met Office 365. Uit onderzoekt blijkt dat 90% van de MKB bedrijven in Nederland de komende 5 jaar verwacht gebruik te gaan maken van 1 of meerdere cloud diensten.

Office 365 als fundament van uw digitale transformatie

Office 365 is bij uitstek geschikt als het fundament van uw digitale transformatie. Microsoft heeft met Office 365 de visie om bedrijven en personen over de gehele wereld productiever te maken. Microsoft investeert veel in nieuwe tools om dit mogelijk te maken en blijft de dienst maandelijks verbeteren met nieuwe diensten om de digitale transformatie bij bedrijven te stimuleren.

Als ondernemer moet u zich af vragen of de mogelijkheden van de cloud of specifieker Office 365 wel volledig benut om het optimale uit uw bedrijf te halen? Wij zien veel bedrijven die cloud diensten gebruiken maar niet verder komen dan het hosten van e-mail en bestanden. Of dure software aanschaffen terwijl een goed geimplementeerde Office 365 omgeving tot hezelfde of een beter resultaat leidt. Zonde!

B-K IT Solutions helpt organisaties om het optimale uit hun bestaande ICT oplossingen te halen

Als ICT dienstverlener en Microsoft Cloud Specialist helpen wij MKB bedrijven om het optimale uit hun bestaande ICT oplossingen te halen. Wij proberen met onze blogs onze klanten te attenderen op nieuwe updates en functionaliteiten. Daarnaast bieden wij de Office 365 inspiratie sessie waarin wij op een interactieve manier de klant meenemen opzoek naar pijnpunten in de huidige bedrijfsprocessen en zoeken naar oplossingen voor deze problemen vanuit het Microsoft cloud platform. Ook simpele zaken komen aanbod zoals hoe kunnen we met behulp van Onenote papierloos vergaderen? Hoe kunnen we op een goede manier documenten delen met onze klanten? en hoe kunnen we efficient gezamenlijk aan een project werken?

Heeft u interesse in een Office 365 inspiratie sessie specifiek en exclusief voor uw organisatie? Neemt u dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Lees Verder
Surface Familie
De Surface producten bestaan uit krachtige hardware die naadloos integreren met Windows 10 om de gebruiker zo de optimale Windows 10 beleving te geven. Door de diverse apparaten in de Surface familie is er altijd wel een apparaat dat past bij uw organisatie en medewerkers. In dit blog leest u alles over de nieuwste apparaten uit de Surface familie.
Microsoft timmert de laatste jaren hard aan de weg met de Surface producten. De Surface producten bestaan uit krachtige hardware die naadloos integreren met Windows 10 om de gebruiker zo de optimale Windows 10 beleving te geven. De Surface producten vormen de intelligent edge in de Microsoft visie waarbij de samenwerking met de intelligent cloud er voor moet zorgen dat medewerkers productiever zijn en efficiënter kunnen samenwerken.

De surface lijn wordt regelmatig bijgewerkt en bestaat momenteel uit de volgende modellen:

Surface Pro 4

De Surface Pro 4 is licht genoeg om overal met je mee te nemen en krachtig genoeg om hem als volledig desktopwerkstation te gebruiken. De Surface Pro 4 heeft een toetsenbord waardoor deze ook als tablet gebruikt kan worden en met het optionele dockingstation creëer je een vaste werkplek. De tablet heeft accu die tot 9 uur mee kan en is krachtig genoeg voor grafische werkzaamheden. De pen kan gebruikt worden voor het maken van schetsen of aantekeningen. 

Surface Book

De Surface Book heeft net als de Surface Pro een afneembaar toetsenbord waardoor deze ook als tablet gebruikt kan worden. De Surface Book possitioneert zich als de ultieme laptop die is gebouwd om te presteren. De Surface Book heeft een strakke en stevige behuizing en de accu kan tot 16 uur mee. De NVIDIA grafische kaart en i7 processor zorgen ervoor dat de laptop zelfs geschikt is voor de meest zware grafische 3D toepassingen. 

Surface Laptop

De Surface Laptop is de nieuwste toevoeging aan de Surface familie. Je hoeft niet te kiezen tussen power en licht reizen. Met maar 1,25 kilo biedt de Surface Laptop een ideale balans van beide, plus een een lange accuduur tot wel 14,5 uur. De Surface Laptop heeft een 13,5″ aanraakscherm met ultradunne randen. Het toetsenbord is gemaakt van alcantara waardoor het een prachtig uiterlijk heeft en makkelijk is te onderhouden. 

Microsoft positioneert de Surface Laptop vooral als laptop geschikt voor het onderwijs maar zijn licht gewicht maakt de laptop ook goed geschikt voor medewerkers die veel onderweg zijn. 

Surface Studio

Met de Surface Studio wilt Microsoft een nieuwe dimensie geven aan all-in-one pc’s. De Surface Studio is ontworpen om creativiteit vorm te geven, het 28 inch scherm kan rechtop gebruikt worden of plat om erop te tekenen als een tekentafel. Met de Surface Studio transformeer je een werkplek in een studio. Het strakke design staat prachtig in elk kantoor en de hardware is geschikt voor de meest zware grafische toepassingen. 

Surface Hub

De Microsoft Surface Hub is gemaakt voor teamwork en zeer geschikt voor de moderne werkplek. De Surface Hub biedt qua mogelijkheden de beste manier om te creëren en te brainstormen met anderen zowel binnen als buiten de vergaderzaal. Naast de ingebouwde samenwerkingsopties zoals Skype for Business, Microsoft Office en Whitboard, kan de Surface Hub worden aangepast met een breed gamma van toepassingen. Universele apps die zijn ontworpen voor Windows 10 kunnen ook op de Surface Hub worden gebruikt en op groot scherm worden getoond. Je kunt ook apps van je persoonlijke apparaten aansluiten en deze vanuit de Surface Hub aansturen. De Surface Hub is leverbaar in twee schermgrootten (84″ en 55″). 
Door de diverse apparaten in de Surface familie is er altijd wel een apparaat dat past bij uw organisatie en medewerkers. Wilt u advies of vrijblijvend eens één van de bovenstaande apparaten uit proberen? Neemt u dan contact met ons op. 
Lees Verder
Microsoft Inspire
Van 9 tot en met 13 juli organiseerde Microsoft het evenement Microsoft Inspire. Microsoft Inspire is het jaarlijkse partner event van Microsoft dat dit jaar werd gehouden in Washington D.C. Tijdens Microsoft Inspire presenteert Microsoft haar laatste producten, ontwikkelingen, visie en missie. Interessante ontwikkelingen voor onze klanten rondom digitale transformatie, cloud, AI en nieuwe diensten.
Van 9 tot en met 13 juli organiseerde Microsoft het evenement Microsoft Inspire. Microsoft Inspire is het jaarlijkse partner event van Microsoft dat dit jaar werd gehouden in Washington D.C. Tijdens Microsoft Inspire presenteert Microsoft haar laatste producten, ontwikkelingen, visie en missie. Interessante ontwikkelingen voor onze klanten, wij hebben de keynotes daarom intensief gevolgd.

Enabling Digital Transformation

Satya Nadella, CEO van Microsoft begon met de eerste keynote van Microsoft Inspire. Hij opende met de missie van Microsoft: “Empower every person and organisation on the planet to achieve more”. Hij sprak over de kansen en de uitdagingen van de digitale transformatie voor alle bedrijven. Microsoft wilt haar partners en klanten helpen om de digitale transformatie te stimuleren.

Digitale transformatie: Van Cloud naar Intelligent Cloud

De cloud is gemeengoed geworden en vrijwel elke organisatie tegenwoordig werkt al (gedeeltelijk) in de cloud. De intelligent cloud moet organisaties helpen met hun digitale transformatie en daardoor de productiviteit verhogen. Voor de intelligente cloud richt Microsoft zich op het gebruik van AI (Artificial Intelligence) in de toekomst moet AI onderdeel worden van elke applicatie. Hierdoor is het mogelijk om de data die op apparaten wordt verzameld te analyseren en te ondersteunen, zoals bijvoorbeeld een slimme assistent. Deze slimme apparaten worden door Microsoft de Intelligent Edge genoemd; bijvoorbeeld de Microsoft Surface Hub. De combinatie van Intelligent Cloud en Intelligent Edge moet organisaties en personen nog productiever maken. Een gaaf voorbeeld hiervan is de mogelijkheid om vanuit een vliegticket in je mailbox direct een agenda punt aan te maken of automatisch in te checken via Outlook. Andere voorbeelden zijn de integratie van Azure Machine Learning met Excel om automatisch inzichten te verzamelen of automatisch een Powerpoint design maken aan de hand van 3 verschillende afbeeldingen. Deze voorbeelden zijn door Sonia Dara van Microsoft gepresenteerd

De intelligent cloud biedt enorm veel mogelijkheden die door middel van Windows 10 en Office 365 spoedig hun weg naar de werkplek van onze klanten zullen vinden.

Nieuw product: Microsoft 365

Grootste nieuws op de eerste dag van Microsoft Inspire was de introductie van Microsoft 365. Microsoft 365 is een bundel van verschillende Microsoft producten: Office 365, Enterprise Mobility Suite + Security en Windows 10. Veel organisaties maken al gebruik van deze losse producten. De bundel Microsoft 365 zorgt ervoor dat deze onderdelen gezamelijk interessant geprijsd worden en beter met elkaar samenwerken. Microsoft 365 komt er in 2 varianten; Microsoft 365 Business voor bedrijven tot 300 medewerkers en Microsoft 365 Enterpise voor grotere berijven. Microsoft 365 Enterprise biedt diverse extra funtionaliteiten die ook voor kleinere bedrijven interessant kunnen zijn zoals Skype for Business met de mogelijkheid om extern te bellen (PSTN Calling). Microsoft 365 gaat begin augustus in preview en zal voor het einde van het jaar op de markt worden gebracht voor ongeveer 20 dollar per gebruiker.

Security by design

Microsoft 365 helpt organisaties hun informatie te beschermen in een wereld waar cybercriminaliteit toeneemt en criminelen steeds slimmer te werk gaan.  Microsoft 365 versleuteld en beveiligd documenten tussen verschillende apparaten en helpt tegen tegen phishing, ransomware en andere beveiligingsrisico’s. Ook in de security gaat Microsoft AI toepassen, zo herkend de cloud automatisch wanneer een document vertrouwelijk is en gaat hier dan ook op een gepaste manier mee om.

GDPR

Naast een sessie over de maatregelen die Microsoft neemt om cybercriminaliteit tegen te gaan presenteerde Microsoft ook de flinke investeringen die zij heeft gedaan in een dataprivacy systeem om te voldoen aan de regelgeving rondom de GDPR (General Data Protection Regulation) of in Nederland ook wel bekend als de AVG (Algemene Verodening Gegevensbescherming). Die vanaf 25 mei 2018 binnen de EU moet worden gehandhaaft.
Microsoft zet hard in op het gebruik van Microsoft Dynamics als belangrijk onderdeel van de digitale transformatie van organisaties. Linkedin is vorig jaar overgenomen door Microsoft, data uit Linkedin en Microsoft Dynamics zal in het vervolg worden gecombineerd. Hierdoor krijgen bedrijven inzicht in informatie zoals het dienstverband van personeel of belangrijke beslissingsnemers uit een organisatie. De cloud zorgt er daarbij voor dat data en intelligentie samen worden gebracht, zodat gebruikers slimme oplossingen tot hun beschikking krijgen.

Nieuwe tools for kleine bedrijven

Eerder dit jaar heeft Microsoft Outlook Customer Manager en Microsoft Booking voor kleine bedrijven toegevoegd als gratis dienst aan Office 365. Tijdens Inspire kondigde Microsoft 3 nieuwe tools aan die geïntegreerd met Office 365 zullen werken.

Microsoft Connections – Een simpele e-mail marketing service. 

Microsoft Listings – Een eenvoudige manier om bedrijfsinformatie zoals nieuwsberichten automatisch te publiceren op verschillende sites en media. 

Microsoft Invoicing – Een nieuwe manier om professionele facturen naar klanten te versturen en deze sneller betaald te krijgen.

Azure Stack

Ook nieuw geïntroduceerd tijdens Microsoft Inspire is Azure Stack. Met Azure Stack kunnen bedrijven lokaal eigen servers plaatsen die draaien op het Azure platform. Dit kan handig zijn voor bedrijven waar snelle internettoegang niet mogelijk is zoals bijvoorbeeld cruise schepen. Ook kritische applicaties waarbij snelle toegang noodzakelijk is of bedrijven die hun data vanwege regel en wetgeving verplicht lokaal moeten hebben staan kunnen hiervan profiteren. Azure Stack is een hybride cloud-platorm en het is daardoor eenvoudig om voor bepaalde toepassingen zoals Machine Learning de rekenkracht van de cloud te gebruiken. Dell EMC, HPE en Lenovo zijn inmiddels als eerste partijen begonnen met het leveren van Azure Stack.

Digitale transformatie van uw organisatie?

Bent u benieuwd hoe u door middel van de digitale transformatie uw organisatie efficiënter en productiever kunt laten werken? B-K IT Solutions is Microsoft Cloud Partner en implementeert slimme oplossing op basis van de techniek van Microsoft zoals Office 365. Neemt u gerust contact om vrijblijvend te sparren over de mogelijkheden voor uw organisatie.

Wilt u de keynotes van Microsoft Inspire zelf terugkijken? Microsoft heeft deze online gepubliceerd

Lees Verder