Van 23 t/m 24 maart waren wij aanwezig op de Cebit in Hannover. Cebit is de grootste ICT beurs ter wereld ook dit jaar zijn er weer veel nieuwe technologische ontwikkelingen op de Cebit gedemonstreerd. De beurs geeft een duidelijk inzicht in de trends en ontwikkelingen op technologisch gebied. Het bezoek aan de Cebit was voor ons interessant om te kijken hoe we ontwikkelingen kunnen toepassen bij onze klanten.

23 maart rond 07:00 uur vertrokken wij vanuit Capelle a/d IJssel naar Duitsland om aanwezig te zijn op de Cebit 2017 in Hannover. 
Cebit is de grootste ICT beurs ter wereld ook dit jaar zijn er weer veel nieuwe technologische ontwikkelingen op de Cebit gedemonstreerd. Autonome voertuigen, slimme steden, robots en cloud security alles was dit jaar aanwezig op de Cebit. De beurs geeft een duidelijk inzicht in de trends en ontwikkelingen op technologisch gebied. Het bezoek aan de Cebit was voor ons interessant om te kijken hoe we ontwikkelingen kunnen toepassen bij onze klanten. Digitale transformatie

De Cebit 2017 stond volledig in het teken van de digitale transformatie. Digitale transformatie staat voor het toenemende gebruik van technologie en internet wat voor bedrijven een nieuwe manier van zaken doen mogelijk maakt. Denk aan het gebruik van technologie voor het verbeteren van de klantbelevenis, automatiseren van bedrijfsprocessen en communicatie kanalen door bedrijven.

IT Security
Cyberattacks vormen een steeds grotere bedreiging voor organisaties. 
Steeds meer apparaten zijn met het internet verbonden wat voor criminelen een mogelijke ingang tot een organisatie vormt. 
Meerdere leveranciers toonde hun innovatieve oplossingen om effectieve protectie tegen deze bedreigingen te bieden. 
Zo demonstreerde Microsoft een extre beveiligingslaag voor Windows 10; Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP). 
Met deze nieuwe techniek stelt Microsoft zakelijke gebruikers in staat om snel bedreigingen in een netwerk te detecteren. 
Cisco was aanwezig met de nieuwste Cisco Firepwer 2100 Next-Generation Firewall (NGFW) oplossing met o.a. ingebouwd Mobile Device Management (MDM).
augmented en virtual reality
Een andere interessante techniek die ook veel voorbij is gekomen is Virtual Reality en dan met name het gebruik van VR voor zakelijke doeleinden. 
Op de Cebit werden dit jaar veel van deze toepassingen gedomstreerd zoals het gebruik van VR in de bouw, onroerendgoed of zorgsector.
De techniek achter VR is al ver ontwikkeld en wij verwachten daarom dat in de komende 12 maanden het zakelijk gebruik hiervan flink zal toenemen. 
5G verbindingen

Een andere nieuwe techniek die de komende jaren een flinke opmars zal gaan maken is 5G. 
5G is de opvolger van 4G en wordt ook wel het internet van de toekomst genoemd. 
Omdat 5G veel sneller is biedt het meer mogelijkheden om apparaten onderling realtime te demonstreren. 

Vodafone toonde op een buitenstand de mogelijkheden om slimme auto’s autonoom te besturen met onderlinge communicatie door middel van 5G. 
Door de communicatie tussen auto’s kan de doorstroming van het verkeer geoptimaliseerd worden en kan gevaar voorkomen worden. 

Internet of Things en Slimme steden
Internet of Things (IoT) is veruit 1 van de meest gebruikte ’term’ van de afgelopen Cebit, er was dan ook een volledige hal vol met IoT oplossingen.
Auto’s, graafmachines, drones en zelfs luiers allemaal zijn ze verbonden met het internet.

Door het gebruik van Internet of Things zijn overheden in staat slimme steden te creeeren. 
Zo toonde Huawei op zijn stand een voorbeeld van hun Intelligent Operation Center, een platform om realtime de status van een stad weer te geven zoals file’s, hulpdiensten en de luchtkwaliteit. De startup Smartnodes demonstreerde een sensor een lantaarnpaal kan worden gehangen en lantaarnpalen onderling verbindt zodat het licht kan worden gedimt wanneer er geen voorbijgangers zijn.

Digitale transformatie in de praktijk
Naast de stands van leveranciers die hun nieuwste technieken presenteerde waren er ook enkele bedrijven aanwezig die zelf demonstreerde hoe zij succesvoller rendeerde met behulp van digitale transormatie. Een mooi voorbeeld hiervan is Nippon Steel & Sumikin die hun volledige bedrijfsprocessen hebben geautomiseerd.
Digitale transformatie in uw organisatie?
Bent u benieuwd hoe u nieuwe technieken succesvol kunt toepassen in uw organisatie?
Wij denken graag met u mee of vertellen u meer over de nieuwste technieken. 

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.