Microsoft 365

Microsoft Ignite The Tour is een kennis event voor IT professionals van Microsoft dat over de gehele wereld in grote steden wordt georganiseerd. Op 20 en 21 maart vond Ignite plaats in Amsterdam. Brandon en Samuel waren namens BK IT Solutions aanwezig.
Microsoft Ignite The Tour is een kennis event voor IT professionals van Microsoft dat over de gehele wereld in grote steden wordt georganiseerd. Op 20 en 21 maart vond Ignite plaats in Amsterdam. Brandon en Samuel waren namens BK IT Solutions aanwezig gedurende deze 2 dagen op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen, functionaliteiten en best-practices op het Microsoft platform. 

Microsoft Virtual Desktop
Tijdens Ignite heeft Microsoft een aantal nieuwe diensten geintroduceerd waaronder Microsoft Virtual Desktop. Een nieuwe dienst die draait op het Azure platform en bedrijven in staat stelt om hun bureaubladen en apps te virtualiseren. Microsoft heeft Virtual Desktop geoptimaliseerd voor gebruik in combinatie met Office 365, dit doen zij met de techniek van FSlogix een bedrijf dat Microsoft eind volgend jaar heeft overgenomen. De sessie over Microsoft Virtual Desktop heeft ons enthousiast gemaakt, in de komende maanden zullen wij met de beta aan de slag gaan en kijken voor welke toepassingen Microsoft Virtual Desktop bij onze klanten ingezet kan gaan worden. 

Windows 10, Intune en Azure Active Directory
Bovenstaande componenten vormen een belangrijk onderdeel van de bundel Microsoft 365 Business die Microsoft 2 jaar geleden heeft geïntroduceerd. Op dit moment zijn er wereldwijd ruim 700 miljoen Windows 10 computers. Maandelijks worden er 450 biljoen authenticaties door Microsoft verwerkt. Er zijn 150 miljoen apparaten die door Microsoft Intune worden beheerd. Een behoorlijk aantal maar hier valt nog wel een flinke slag te slaan. 

Met de interessante propositie van Microsoft 365 Business en het feit dat de ondersteuning van Windows 7 op 14 januari 2020 verloopt wordt er de komende jaar nog een flinke groei van deze cijfers verwacht.

Azure File Sync

Een andere mooie nieuwe functionaliteit is Azure File Sync. Azure File Sync repliceert bestanden van een lokale fileserver naar een share in de Azure Cloud. Bij Azure File Sync is het niet langer nodig om een server in Azure in te richten om een hybride file share te realiseren. Deze hybride fileshare oplossing is ideaal voor situaties waarbij een netwerkschijf nog vereist is. Door de gebruikte techniek worden bestanden die weinig gebruikt worden op de achtergrond automatisch verplaatst naar de cloud. Voordeel is dat er op locatie minder (dure) opslagcapaciteit nodig is en dat er minder bandbreedte nodig is voor de synchronsatie. Omdat de hyrbide fileshare vanuit de verkenner geopend kan worden merkt de eindgebruiker hier verder niks van. 

Azure File Sync is ook ideaal als back-up of failover oplossing van on-premise fileservers.

Microsoft Office en Teams
Microsoft heeft een aantal nieuwe functies binnen Office laten zien, Microsoft zet hiervoor stevig in op artificial intelligence om de beleving van de eindgebruiker te verbeteren en eenvoudiger te maken. Een voorbeeld hiervan zijn de vele nieuwe mogelijkheden die er zijn om de opmaak (achtergrond e.d.) van een document / presentatie automatisch op te stellen aan de hand van gebruikte woorden. 

Microsoft Teams bestaat inmiddels 2 jaar en maandelijks worden er weer een hoop nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Mooie voorbeelden zijn de mogelijkheid om beveligde privé kanelen te creëren binnen een Team en openbare live streams te organiseren. 

Een hele toffe feature is de ondersteuning voor Microsoft Whiteboard, hiermee is het zelfs mogelijk om informatie vanuit een fysiek whiteboard digitaal toevoegen. We zullen binnenkort in een apart blog uitgebreid in gaan op alle nieuwe mogelijkheden binnen Microsoft Teams. 

Gebruikers van Office 365 zullen deze nieuwe functionaliteiten automatisch via updates ter beschikking krijgen.

We gaan terug naar Capelle a/d IJssel met een hoop veel nieuwe kennis, informatie en vooral inspiratie. Kom gerust eens langs voor een bakkie koffie en dan vertellen je graag meer over de nieuwe ontwikkelingen en hoe we deze het beste binnen jouw bedrijf kunnen toepassen. 
Lees Verder
Niemand houdt van wachtwoorden maar een sterk wachtwoord is een basis vereiste om datalekken en cyberaanvallen te voorkomen. Toch is het de vraag hoe lang we nog gebruiken zullen gaan maken van wachtwoorden.
Niemand houdt van wachtwoorden maar een sterk wachtwoord is een basis vereiste om datalekken en cyberaanvallen te voorkomen. Toch is het de vraag hoe lang we nog gebruiken zullen gaan maken van wachtwoorden. Wachtwoorden zijn onhandig (het is de grootste ergernis van veel ICT-gebruikers). Met de toenemende cyber criminaliteit worden er steeds meer eisen gesteld aan de complexiteit van het wachtwoord die ook nog eens om de 90 dagen gewijzigd moet worden. Resultaat; we hebben zoveel verschillende wachtwoorden dat we ze eigenlijk nu al niet meer kunnen onthouden.

Maar ook is het de vraag hoe veilig wachtwoord zijn, met behulp van social engineering zijn simpele wachtwoorden te achterhalen op het darkweb zijn complete databases vol met wachtwoorden te koop. Het bezit van het gebruikersnaam en wachtwoord is bij veel apps voldoende om toegang te kunnen krijgen tot al uw gegevens.

Multi-factor authenticatie

En dus verplichten steeds meer bedrijven hun en personeel om gebruik te gaan maken van multifactor authenticatie ook wel 2FA (2-factor authenticatie) genoemd. Mutlifactor authenticatie voegt een extra authenticatie laag toe bovenop de gebruikersnaam en het wachtwoord. Bijvoorbeeld een push bericht op je telefoon die vraagt of het klopt dat je wilt inloggen op jouw e-mailaccount vanuit Rotterdam.

Password less

Microsoft werkt momenteel hard aan een wereld zonder wachtwoorden. Microsoft wilt dit gaan bereiken met behulp van Azure AD. Een onderdeel van Microsoft 365 dat het inloggen van verschillende apps aan elkaar koppelt en daarmee het inloggen op meerdere apps vanuit 1 login actie mogelijk maakt. 

Password-less maakt medewerkers productiever maar ook het beheer van de omgeving wordt eenvoudiger. Een medewerker die uit dienst gaat hoeft maar één keer geblokkeerd te worden om toegang tot meerdere applicaties te blokkeren. 

Windows Hello

Windows Hello is een andere functie waarmee Microsoft het gebruik van wachtwoorden wilt laten vervangen. Windows Hello maakt gebruik van biometrische authenticatie door met behulp van een speciale camera jouw gezicht of vingerafdruk te scannen. Herkend de camera jou als persoon dan word je ingelogd zonder dat je hiervoor een wachtwoord nodig hebt. Windows Hello is een standaard functionaliteit van Windows 10 en is eenvoudig in te schakelen.

Door Azure AD en Windows Hello met elkaar te combineren heb je helemaal geen wachtwoord meer nodig om in te loggen op jouw verschillende apps. Niet alleen Microsoft maakt gebruik van deze techniek, ook de nieuwe iPhone X van Apple kent deze functionaliteit als Face ID.

Een wereld zonder wachtwoorden

Bedrijfsdata beter beveiligd en medewerkers productiever maken, het zijn 2 voordelen van een password-less omgeving. Een wereld zonder wachtwoorden is geen toekomstmuziek maar nu al mogelijk met behulp van Windows 10 en Microsoft 365. Neem gerust eens contact op om te kijken hoe we jouw organisatie password-less kunnen maken.
Lees Verder
Microsoft Inspire
Van 9 tot en met 13 juli organiseerde Microsoft het evenement Microsoft Inspire. Microsoft Inspire is het jaarlijkse partner event van Microsoft dat dit jaar werd gehouden in Washington D.C. Tijdens Microsoft Inspire presenteert Microsoft haar laatste producten, ontwikkelingen, visie en missie. Interessante ontwikkelingen voor onze klanten rondom digitale transformatie, cloud, AI en nieuwe diensten.
Van 9 tot en met 13 juli organiseerde Microsoft het evenement Microsoft Inspire. Microsoft Inspire is het jaarlijkse partner event van Microsoft dat dit jaar werd gehouden in Washington D.C. Tijdens Microsoft Inspire presenteert Microsoft haar laatste producten, ontwikkelingen, visie en missie. Interessante ontwikkelingen voor onze klanten, wij hebben de keynotes daarom intensief gevolgd.

Enabling Digital Transformation

Satya Nadella, CEO van Microsoft begon met de eerste keynote van Microsoft Inspire. Hij opende met de missie van Microsoft: “Empower every person and organisation on the planet to achieve more”. Hij sprak over de kansen en de uitdagingen van de digitale transformatie voor alle bedrijven. Microsoft wilt haar partners en klanten helpen om de digitale transformatie te stimuleren.

Digitale transformatie: Van Cloud naar Intelligent Cloud

De cloud is gemeengoed geworden en vrijwel elke organisatie tegenwoordig werkt al (gedeeltelijk) in de cloud. De intelligent cloud moet organisaties helpen met hun digitale transformatie en daardoor de productiviteit verhogen. Voor de intelligente cloud richt Microsoft zich op het gebruik van AI (Artificial Intelligence) in de toekomst moet AI onderdeel worden van elke applicatie. Hierdoor is het mogelijk om de data die op apparaten wordt verzameld te analyseren en te ondersteunen, zoals bijvoorbeeld een slimme assistent. Deze slimme apparaten worden door Microsoft de Intelligent Edge genoemd; bijvoorbeeld de Microsoft Surface Hub. De combinatie van Intelligent Cloud en Intelligent Edge moet organisaties en personen nog productiever maken. Een gaaf voorbeeld hiervan is de mogelijkheid om vanuit een vliegticket in je mailbox direct een agenda punt aan te maken of automatisch in te checken via Outlook. Andere voorbeelden zijn de integratie van Azure Machine Learning met Excel om automatisch inzichten te verzamelen of automatisch een Powerpoint design maken aan de hand van 3 verschillende afbeeldingen. Deze voorbeelden zijn door Sonia Dara van Microsoft gepresenteerd

De intelligent cloud biedt enorm veel mogelijkheden die door middel van Windows 10 en Office 365 spoedig hun weg naar de werkplek van onze klanten zullen vinden.

Nieuw product: Microsoft 365

Grootste nieuws op de eerste dag van Microsoft Inspire was de introductie van Microsoft 365. Microsoft 365 is een bundel van verschillende Microsoft producten: Office 365, Enterprise Mobility Suite + Security en Windows 10. Veel organisaties maken al gebruik van deze losse producten. De bundel Microsoft 365 zorgt ervoor dat deze onderdelen gezamelijk interessant geprijsd worden en beter met elkaar samenwerken. Microsoft 365 komt er in 2 varianten; Microsoft 365 Business voor bedrijven tot 300 medewerkers en Microsoft 365 Enterpise voor grotere berijven. Microsoft 365 Enterprise biedt diverse extra funtionaliteiten die ook voor kleinere bedrijven interessant kunnen zijn zoals Skype for Business met de mogelijkheid om extern te bellen (PSTN Calling). Microsoft 365 gaat begin augustus in preview en zal voor het einde van het jaar op de markt worden gebracht voor ongeveer 20 dollar per gebruiker.

Security by design

Microsoft 365 helpt organisaties hun informatie te beschermen in een wereld waar cybercriminaliteit toeneemt en criminelen steeds slimmer te werk gaan.  Microsoft 365 versleuteld en beveiligd documenten tussen verschillende apparaten en helpt tegen tegen phishing, ransomware en andere beveiligingsrisico’s. Ook in de security gaat Microsoft AI toepassen, zo herkend de cloud automatisch wanneer een document vertrouwelijk is en gaat hier dan ook op een gepaste manier mee om.

GDPR

Naast een sessie over de maatregelen die Microsoft neemt om cybercriminaliteit tegen te gaan presenteerde Microsoft ook de flinke investeringen die zij heeft gedaan in een dataprivacy systeem om te voldoen aan de regelgeving rondom de GDPR (General Data Protection Regulation) of in Nederland ook wel bekend als de AVG (Algemene Verodening Gegevensbescherming). Die vanaf 25 mei 2018 binnen de EU moet worden gehandhaaft.
Microsoft zet hard in op het gebruik van Microsoft Dynamics als belangrijk onderdeel van de digitale transformatie van organisaties. Linkedin is vorig jaar overgenomen door Microsoft, data uit Linkedin en Microsoft Dynamics zal in het vervolg worden gecombineerd. Hierdoor krijgen bedrijven inzicht in informatie zoals het dienstverband van personeel of belangrijke beslissingsnemers uit een organisatie. De cloud zorgt er daarbij voor dat data en intelligentie samen worden gebracht, zodat gebruikers slimme oplossingen tot hun beschikking krijgen.

Nieuwe tools for kleine bedrijven

Eerder dit jaar heeft Microsoft Outlook Customer Manager en Microsoft Booking voor kleine bedrijven toegevoegd als gratis dienst aan Office 365. Tijdens Inspire kondigde Microsoft 3 nieuwe tools aan die geïntegreerd met Office 365 zullen werken.

Microsoft Connections – Een simpele e-mail marketing service. 

Microsoft Listings – Een eenvoudige manier om bedrijfsinformatie zoals nieuwsberichten automatisch te publiceren op verschillende sites en media. 

Microsoft Invoicing – Een nieuwe manier om professionele facturen naar klanten te versturen en deze sneller betaald te krijgen.

Azure Stack

Ook nieuw geïntroduceerd tijdens Microsoft Inspire is Azure Stack. Met Azure Stack kunnen bedrijven lokaal eigen servers plaatsen die draaien op het Azure platform. Dit kan handig zijn voor bedrijven waar snelle internettoegang niet mogelijk is zoals bijvoorbeeld cruise schepen. Ook kritische applicaties waarbij snelle toegang noodzakelijk is of bedrijven die hun data vanwege regel en wetgeving verplicht lokaal moeten hebben staan kunnen hiervan profiteren. Azure Stack is een hybride cloud-platorm en het is daardoor eenvoudig om voor bepaalde toepassingen zoals Machine Learning de rekenkracht van de cloud te gebruiken. Dell EMC, HPE en Lenovo zijn inmiddels als eerste partijen begonnen met het leveren van Azure Stack.

Digitale transformatie van uw organisatie?

Bent u benieuwd hoe u door middel van de digitale transformatie uw organisatie efficiënter en productiever kunt laten werken? B-K IT Solutions is Microsoft Cloud Partner en implementeert slimme oplossing op basis van de techniek van Microsoft zoals Office 365. Neemt u gerust contact om vrijblijvend te sparren over de mogelijkheden voor uw organisatie.

Wilt u de keynotes van Microsoft Inspire zelf terugkijken? Microsoft heeft deze online gepubliceerd

Lees Verder