Nieuws

Blog

World Password Day: is het nog nodig?

Vandaag is het World Password Day, een dag die in het leven is geroepen om stil te staan bij de veiligheid van onze wachtwoorden. De vraag is; voor hoelang nog? In dit blog beschrijven we de mogelijkheden om het gebruik van wachtwoorden in jouw organisatie te beperken.

Blog

BK IT Solutions aanwezig op Microsoft Ignite | The Tour

Microsoft Ignite The Tour is een kennis event voor IT professionals van Microsoft dat over de gehele wereld in grote steden wordt georganiseerd. Op 20 en 21 maart vond Ignite plaats in Amsterdam. Brandon en Samuel waren namens BK IT Solutions aanwezig.

Laatste nieuws

Nieuwe phishing mail richt zich op Microsoft 365 gebruikers

Sinds een aantal werken is er een nieuwe phishing mail in omloop die zich richt op gebruikers van Microsoft 365. De e-mail is afkomstig van de afzender OWA Message Center, in de e-mail staat dat jouw Office 365 account binnenkort verloopt en dat je je opnieuw moet aanmelden met jouw Office 365 account.

Blog

Drie alternatieven voor ISDN op een rijtje

Zoals eerder aangekondigd bereikt het traditionele telefonienetwerk van KPN het einde van zijn levensduur. Daarom zal de dienstverlening voor ISDN1/2 en ISDN/PSTN meervoudig per 1 september 2019 worden beëindigt. Dit heeft directe impact op alle bedrijven die nog bellen met ISDN2 of een meervoudig analoge of ISDN2-verbinding hebben.

Blog

Hebben we straks nog wachtwoorden?

Niemand houdt van wachtwoorden maar een sterk wachtwoord is een basis vereiste om datalekken en cyberaanvallen te voorkomen. Toch is het de vraag hoe lang we nog gebruiken zullen gaan maken van wachtwoorden.

Evenementen

B-K IT Solutions bezoekt Texas

Van 20 t/m 22 juni waren Bas en Jeffrey aanwezig bij Dattocon in Austin, Texas. Dattocon is één van de grootste evenementen in onze branch met partners vanuit de hele wereld. Een goede gelegenheid dus om op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen en ervaringen te delen met collega bedrijven.

Blog

Feyenoord
Lazio Roma de dupe van spear phishing met valse domeinnaam

Onlangs berichtte de Telegraaf dat Feyenoord 2 miljoen euro misliep voor de overgang van Stefan de Vrij naar Lazio Roma in 2014. De reden: spear phishing met een valse domeinnaam. De Italiaanse club ontving een nep-mail die van Feyenoord leek te komen. Het geld belandde in handen van een onbekende maatschappij en kwam nooit aan bij Feyenoord.

Laatste nieuws

Samenwerken in Microsoft Teams met personen buiten uw organisatie

Sinds de introductie van Microsoft Teams een jaar geleden binnen Office 365, hebben al meer dan 200.000 organisaties ontdekt hoe teamwerk wordt gerealiseerd in Teams. Momenteel wordt Teams zelfs nog beter met de implementatie van gasttoegang voor alle Office 365-klanten in het bedrijfsleven en in het onderwijs. Nu kunnen Office 365-gebruikers mensen van buiten hun bedrijf toevoegen aan een team, zodat gasten kunnen deelnemen aan chats en vergaderingen en samen aan documenten kunnen werken en meer.

Laatste nieuws

Krijg EU-financiering voor uw WiFi oplossing

Bevindt uw organisatie zich binnen de publieke sector en bent u de beheerder van bijvoorbeeld een park, openbaar gebouw, bibliotheek, ziekenhuis of musuem? Dan is WIFI4EU misschien iets voor u!

Laatste nieuws

Even voorstellen: Nieuwe collega Samuel van der Schoor

Deze maand is onze nieuwe collega Samuel van der Schoor begonnen, wellicht heeft u hem al aan de telefoon gehad? Tijd om hem verder aan u voor te stellen!

Devices

Hololens
Kennislunch: Ontdek de zakelijke mogelijkheden van Mixed Reality

B-K IT Solutions brengt op donderdag 22 maart de toekomst naar Capelle a/d Ijssel. De Microsoft Hololens is een revolutionaire mixed reality bril die digitale objecten aan de werkelijke omgeving kan toevoegen. De kennislunch is een unieke mogelijkheid voor onze klanten om op een interactieve manier kennis te maken met de mogelijke toepassingen van Mixed Reality op de Microsoft Hololens.

Blog

Big Data
Van data naar informatie

In samenwerking met Strated Consulting hebben wij recentelijk een aantal projecten opgeleverd waarbij wij data vanuit verschillende databronnen visualiseren in een helder Power BI dashboard; van data naar informatie. Edwin de Boer van Strated Consulting deelt in dit blog zijn kennis over het strategische proces voorafgaande aan het ontwikkelen van de dashboards.

Laatste nieuws

Maak tickets aan voor het goede doel!

Wij steunen 3FM Serieus Request, van 26 t/m 30 december doneren wij €10,- aan Serious Request voor elk support ticket dat wordt aangemaakt!

Devices

Surface Book 2
Pre-order nu de Microsoft Surface Book 2!

Vanaf vandaag is het mogelijk om pre-orders te plaatsen van de Microsoft Surface Book 2 bij B-K IT Solutions! De Surface Book 2 wordt media medio december verwacht. In dit blog vindt u de highlights.

Blog

Het tijdperk van de persoonlijke assistenten

“Oke Google, set the temperature to 21 degrees and order a pizza”. Het tijdperk van de persoonlijke assistenten is aangebroken. Alles regelen en controleren vanuit je luie stoel, ideaal toch!?

Evenementen

B-K IT Solutions aanwezig bij Autotask Community Live!

Afgelopen week was Bas namens B-K IT Solutions aanwezig op Autotask Community Live 2017 in Miami. Een jaarlijks event waar veel Autotask partners van over de gehele wereld graag aanwezig om op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en natuurlijk om te netwerken.

Blog

Office 365
Digitalisering begint met Office 365

ICT wordt door ondernemers allang niet meer gezien als de noodzakelijke kostenpost. Bedrijfsprocessen efficiënter uitvoeren, dienstverlening verbeteren en meer tevreden klanten. Een aantal punten waar ICT; bedrijven en instellingen in kan ondersteunen. In dit blog beschrijven wij waarom iedere organisatie Office 365 als fundament voor hun digitale transformatie zou moeten gebruiken.

Laatste nieuws

I AM mobiel
Update I AM Totaalcommunicatie – Mobiel

B-K IT Solutions vernieuwt per 28 augustus 2017 de mobiele versie van I AM Totaalcommunicatie. Met de automatische update krijgen Apple en Android gebruikers nieuwe mogelijkheden. De update wordt automatisch via de Appstore aangeboden.

Laatste nieuws

KPN schrapt datalimiet Internet Buitengebied

KPN hanteert vanaf 1 augustus geen datalimiet meer voor zijn Internet Buitengebied-aanbod, waarbij het zijn 4g-netwerk inzet om klanten in afgelegen gebieden van internet te voorzien.

Blog

Surface Familie
Slim en mobiel werken met Microsoft Surface producten

De Surface producten bestaan uit krachtige hardware die naadloos integreren met Windows 10 om de gebruiker zo de optimale Windows 10 beleving te geven. Door de diverse apparaten in de Surface familie is er altijd wel een apparaat dat past bij uw organisatie en medewerkers. In dit blog leest u alles over de nieuwste apparaten uit de Surface familie.

Blog

Microsoft Inspire
Microsoft Inspire – Enabling Digital Transformation

Van 9 tot en met 13 juli organiseerde Microsoft het evenement Microsoft Inspire. Microsoft Inspire is het jaarlijkse partner event van Microsoft dat dit jaar werd gehouden in Washington D.C. Tijdens Microsoft Inspire presenteert Microsoft haar laatste producten, ontwikkelingen, visie en missie. Interessante ontwikkelingen voor onze klanten rondom digitale transformatie, cloud, AI en nieuwe diensten.

Laatste nieuws

digitale werkplek
Digitale Werkplek krijgt een update

De komende update van onze digitale werkplek bevat een aantal features waar wij erg blij van worden. Zo komt er naast Sharepoint Online een integratie van de fileserver, moderne interface en mogelijkheid om PowerBI tegels te tonen.

Blog

dubbele authenticatie
Dubbele authenticatie verhoogt de veiligheid

Digitale veiligheid en cybersecurity zijn momenteel een hot issue, er lijkt geen dag voorbij te gaan zonder grootschalige hack of ransomware uitbraak. Het is daarom van enorm belang dat uw IT veilig en up-to date is en dat u gebruik maakt van een sterk wachtwoord. Bij dubbele authenticatie wordt naast het wachtwoord gevraagd om een 2e handeling in het authenticatieproces zodat u de veiligheid sterkt verhoogd. In dit blog leest u meer over dubbele authenticatie en hoe u dit kunt inschakelen.

Laatste nieuws

Uw ISDN factuur ruilen voor een kistje wijn?

Recentelijk heeft KPN aangekondigd te gaan stoppen met het leveren van telefonie diensten over de traditionele ISDN lijnen. Veel bedrijven in het MKB maken nog gebruik van ISDN telefonie en worden door het beëindigen van de ISDN dienst genoodzaakt te investeren in een nieuwe telefonie oplossing.

Blog

powerbi
Visualiseer uw bedrijfsdata met behulp van Power BI

Door de toenemende digitalisering in het bedrijfsleven ontstaat er steeds meer data, dit wordt ook wel Big Data genoemd. Deze data is voor organisaties erg waardevol maar wordt niet altijd volledig benut omdat het te veel informatie is of te complex om te bekijken. In dit blog beschrijven wij de mogelijkheden om big data te visualiseren in 1 dashboard met behulp van Microsoft Power BI.

Blog

Apple HomePod
Apple WWDC 2017-keynote: Wat is er nieuw?

Gisteren om 19:00 Nederlandse tijd hield Apple zijn jaarlijkse WWDC in San Jose. WWDC staat voor World Wide Developer Conference, een conferentie waar jaarlijks duizenden ontwikkelaars van Apple producten op af komen. Wij als tech en gadget liefhebbers hebben de conferentie aandachtig gevolgd, in dit blog lees je alles over de nieuwe producten en ontwikkelingen van Apple.

Blog

Microsoft Teams
Microsoft Teams de nieuwste toevoeging aan Office 365

De wereld van vandaag wordt steeds kleiner en er zal sneller en gerichter gereageerd moeten worden door bedrijven op veranderingen binnen de markt. Recentelijk is Microsoft op de markt gekomen met de applicatie “Teams”. Een chat gebasseerde online werkplek omgeving om eenvoudig met collega’s samen te werken aan projecten.

Laatste nieuws

Update I AM Totaalcommunicatie

B-K IT Solutions vernieuwt per 21 juni 2017 de desktop versie van I AM Totaalcommunicatie. Met de update kunt u videoconferenties starten en externe deelnemers uitnodigen. Bovendien is de interface vereenvoudigd. Alle communicatie bedient u eenvoudig vanuit één venster.

Laatste nieuws

wannacry ransomware
B-K neemt preventieve maatregelen tegen ransomware

De afgelopen dagen is de uitbraak van de nieuwste ransomware variant Wannacry een veel besproken onderwerp in de media. In Nederland valt de schade gelukkig nog mee. Enkel Q-Park lijkt groots getroffen. Het is een fijne geruststelling voor onze klanten om te weten dat wij preventieve maatregelen nemen tegen ransomware bedreigingen.

Blog

snel internet
Snel internet in buitengebieden met behulp van 4G

Snel internet lijkt voor de meeste tegenwoordig heel normaal. Nederland heeft een prima digitale infrastructuur en behoort in de top 5 van landen met het snelste internet. Toch zijn er ook in Nederland veel buitengebieden waar het niet lukt om een ADSL snelheid hoger dan 4Mb te behalen. Glasvezel is wel mogelijk maar de maandelijkse kosten en aanleg daarvan zijn vanwege de afstand te kostbaar voor veel bedrijven.

Laatste nieuws

Digitale Werkplek voor de Zorg
B-K IT Solutions introduceert Digitale Werkplek voor de Zorg

De zorg en de wijze waarop we werken is in beweging en daarmee ook de noodzaak en behoefte aan ICT-oplossingen. Om aan deze veranderingen te kunnen voldoen introduceert B-K IT Solutions per 1 mei een Digitale Werkplek toegespitst op de zorg sector.

Laatste nieuws

Microsoft-To-Do
Microsoft To-Do nieuw in Office 365

Microsoft heeft een nieuw handig onderdeel toegevoegd aan haar Office 365 dienst. Microsoft To-Do is een handige to-do-lijst app voor u en uw medewerkers om grip te houden op de vele taken die dagelijks uitgevoerd moeten worden.

Blog

Microsoft Azure
Microsoft Azure cloud voor het MKB

Overweegt u met uw bedrijf te gaan werken in de cloud? In dit blog leest u alle voordelen en mogelijkheden van Microsoft Azure en hoe u een optimale implementatie uitvoert.

Blog

Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book vanaf vandaag leverbaar

anaf vandaag kunnen wij de Surface Book leveren. Deze krachtige laptop is ideaal voor mensen die vaak onderweg zijn maar wel krachtige prestaties van hun laptop verwachten.

Laatste nieuws

ISDN
KPN gaat ISDN telefonie uitfaseren

Op 13 april 2017 heeft KPN via een persbericht aangekondigd te gaan stoppen met het leveren van telefonie over het traditionele ISDN netwerk. De afgelopen 5 jaar is het gebruik van VOIP telefonie als bewezen alternatief voor ISDN enorm toegenomen. In dit blog leest u de mogelijkheden wanneer u momenteel nog gebruik maakt van ISDN telefonie.

Blog

Ransomware, 7 tips om schade te voorkomen

Ransomware en cryptoware blijven een hardnekkige bedreiging vormen voor veel bedrijven. In dit blog geven wij uitleg over ransomware; hoe u door ransomware geïnfecteerd kan worden en 7 tips om een ransomware-infectie te voorkomen.

Blog

Cebit 2017 in teken van digitale transformatie

Van 23 t/m 24 maart waren wij aanwezig op de Cebit in Hannover. Cebit is de grootste ICT beurs ter wereld ook dit jaar zijn er weer veel nieuwe technologische ontwikkelingen op de Cebit gedemonstreerd. De beurs geeft een duidelijk inzicht in de trends en ontwikkelingen op technologisch gebied. Het bezoek aan de Cebit was voor ons interessant om te kijken hoe we ontwikkelingen kunnen toepassen bij onze klanten.

Blog

verkiezingen
Verkiezingen 2017: Wat stemmen de ICT’ers?

Politiek en IT een goede combinatie? Sergio doet zijn afstudeerstage bij B-K IT Solutions en zocht uit tot in hoeverre de verschillende partijen rekening houden met IT, cybercriminaliteit en andere technische ontwikkelingen. In dit blog lees je zijn bevindingen.

Blog

HP Small Business Server vervangen
4 redenen om je Small Business server nu te vervangen

Tot circa 5 jaar geleden was Microsoft Small Business server het product wat door uw IT partij werd geadviseerd. Mogelijk maakt uw bedrijf daar nog gebruik van en denkt u nog niet over vervanging, het werkt immers nog goed. Toch zijn er meerdere redenen waarom het juist nu raadzaam is om uw Small Business Server te vervangen. In dit blog hebben wij de vier belangrijkste redenen voor u op een rij gezet.

Bel mij terug

Laat u direct bellen door één van onze medewerkers.